این روستا درنزدیکی شهر در قسمت شرقی دره «خیاوچایی» قرار گرفته و توسط این دره از شهر منفک شده؛ اما به دلیل نزدیکی به شهر نزدیک به ۶ سال میشود که به شهر الحاق و تنها خیابان اصلی آن به نام آذربایجان نامگذاری شده است. در این چند سالی که این روستا به شهر الحاق شده است تغییری در بافت و امکانات شهری دیده نمیشود و این منطقه همان بافت سنتی و روستایی خود را حفظ کرده است.
در قره درویش تولیدكنندگان یکی از قدیمی ترین صنایع دستی استان یعنی نمدمالی فعال هستند و تعداد ۷ کارگاه در این زمینه كار میكنند. این كارگاهها از مراکز تولید نمد به صورت سنتی در اشتغالزایی اهالی و تامین نیاز عشایر کوچنده شناخته میشوند. اهالی این منطقه از نبود زیرساختهای شهری گلایه دارند و معتقدند در الحاق روستاها به شهر باید زمینه فراهم شدن امکانات شهری و توسعه آن در نظر گرفته شود.
یکی از اهالی این روستا درباره الحاق روستاهای منطقه به شهر، به خبرنگار همشهری گفت: در الحاق روستاهای اطراف به شهرها باید بررسی شود که آیا این الحاق به رشد و توسعه شهری منجر خواهد شد یا اینکه این روستاها تنها نامی از شهر را به یدک خواهند کشید و حتی برخی امتیازات روستا بودن را نیز از دست میدهند.
وی افزود: اهالی این منطقه باوجود پرداخت عوارض و تابع قوانین و مقررات شهری بودن از امکانات و خدمات شهری بیبهره هستند یا اینکه اغلب به دلیل ضعف مالی به ساختوساز غیراصولی روی میآورند که موجب به وجود آمدن بافت ناهمگون شهری میشود. این روند در آینده موجب بهوجود آمدن مشکلاتی در خدماترسانی خواهد شد و بهنوعی ایجاد حاشیهنشینی در این مناطق را به دنبال خواهد داشت.
توسعه راههای منطقه
همچنین به دلیل قرار گرفتن این منطقه در ورودی شهر نیاز به ساماندهی و توجه بیشتر به تغییر بافت از روستا به شهر احساس میشود و قرار گرفتن در برزخ شهر و روستا مانع از توسعه در این منطقه شده است. گستره شهر نیز بهواسطه وجود دره خیاو چایی نتوانسته است به این منطقه تسری یابد تا این منطقه در دل شهر ادغام شود
یکی از ریشسفیدان این منطقه به خبرنگار همشهری گفت: یکی از راههایی که این منطقه میتواند از بنبست خارج شود و رونق گیرد، راهاندازی دانشکده کشاورزی محقق اردبیلی است که در نزدیکی این منطقه قرارگرفته است و با وجود اینکه ساختمان آن به اتمام رسیده است ولی مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرد. «جلیل رئیسی» همچنین از بلاتکلیف ماندن ساختمان توانبخشی بهزیستی گلایه کرد و افزود: با وجود اینکه زمین این ساختمان از طرف یکی از اهالی قره درویش در اختیار بهزیستی قرارگرفته است اما پس از گذشت ۱۰ سال تنها چند سوله آهنی در آنجا خودنمایی میکند و هنوز به اتمام نرسیده است. وی اظهار کرد: نبود شبکه فاضلاب یکی از مشکلات اساسی این منطقه است و فاضلابها معمولا به کوچه و حاشیه درهها سرازیر میشود که موجب آلودگی محیط و انواع بیماریها میشود.محرومیت از امكانات شهری
محرومیت این منطقه از امکانات شهری بسیار بیشتر از آنچه که تصور میشود است. رئیسی گفت: جدولگذاری کوچهها و قدیمی بودن آنها موجب سرازیر شدن پساب در کوچهها میشود که علاوه بر مشکلات بهداشتی مشکلاتی را نیز در تردد مردم به وجود میآورد. یکی دیگر از اهالی به خبرنگار همشهری گفت: این منطقه فاقد حتی یک عابر بانک است تا در صورت نیاز، اهالی و یا مسافران بتوانند از آن استفاده کنند و اگر کسی نیاز داشته باشد باید برای دریافت اندک مبلغی به شهر برود تا بتواند از عابر بانک استفاده کند.
«حجت ذاکر» افزود: در این منطقه نه پستبانکی وجود دارد و نه بانکی که بتوان در مواقع ضروری از آن استفاده کرد و مجبوریم برای تمام کارها مسیر قرهدرویش به مشگینشهر را طی کنیم. درصورتیکه اگر این امکانات در داخل این منطقه فراهم شود نیازی به رفتن به مرکز شهر وجود ندارد.
وی گفت: در این منطقه که نزدیک به ۲هزار نفر جمعیت و ۵۰۰ خانوار وجود دارد تنها یک رفتگر وجود دارد که به تنظیف خیابان اصلی میپردازد.
تصویری فوق العاده زیبا از ساوالان و قره درویش(ارسالی از بهزاد بدلی وند-از کانال قاراوشدی سسی)
نبود تابلو و نشانی پستی
یکی دیگر از اهالی گفت: هیچ یک از کوچهها و خیابانهای این منطقه دارای تابلو نیستند که این موضوع مشکلاتی را در دادن آدرس پستی و یا دادن نشانی به افراد ناشناس بهوجود میآورد و حتی خیابان اصلی که به نام آذربایجان شناخته میشود نیز هنوز فاقد تابلوی شهرداری است.
رئیس شورای شهرستان و عضو شورای شهر مشگینشهر در خصوص مشکلات اهالی این روستا گفت: در طرح تفصیلی این منطقه نیز مطرح شده است که در صورت اجرا شدن طرح تفصیلی، کاربریها و توسعه شهری در آن طبق مقررات شهری انجام میشود.
«عزیز محمدحسینی» افزود: به دلیل منفک شدن این منطقه توسط دره خیاو چایی این منطقه از شهر دورافتاده است و خدمات شهری بهصورت مناسب انجام نمیگیرد و نیازمند رسیدگی بیشتر است
وی با اشاره به کارهای انجامشده پس از الحاق این روستا به شهر گفت: با تلاشهایی که در اوایل الحاق به شهر انجام گرفت جاده منتهی به این منطقه دو بانده و بلوار کشی شد تا ورودی شهر از این مسیر ساماندهی شود.
وی افزود: در گذشته تامین آب آشامیدنی این منطقه نیز با مشکل مواجه بود که با حفر چاه این مشکل حل شد اما در مورد فاضلاب به دلیل اینکه احداث این شبکه در فاضلاب شهرستان هنوز تمام نشده و روند طولانی پیداکرده است امکان آغاز بهکار آن در این منطقه وجود ندارد، اما با پایان یافتن مناطق اصلی شهر این منطقه نیز جزو اولویتهای فاضلاب قرار دارد.
محمدحسینی تصریح کرد: با توجه به اینکه این منطقه جزو شهر و تابع قوانین شهری است و برای ساختوساز نیز پروانه ساخت صادر میشود، باید در ازای آن خدمات مناسب به مردم ارائه شود و آسفالت معابر و جدولگذاری جزو برنامههای شهرداری و شوراست.
توسعه این منطقه عزم جدی مسئولان مربوطه را میطلبد و ایجاد امکانات و خدمات دولتی، ارائه تسهیلات و خدمات شهری از طرف شهرداری از قبیل آسفالت کوچه ها، کانال کشی کوچه ها، ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاههای کوچک تولیدی در این محلهها برای تقویت اشتغالزایی همچنین تجهیز وسایل حمل ونقل عمومی در این منطقه میتواند علاوه بر اینکه موجبات رفاه مردم این منطقه را فراهم کند در توسعه کالبدی مشکین شهر نیز موثر باشد.
کسب عنوان قهرمانی توسط علی صالحزاده قره درویشلو در رده سنی بزرگسان مسابقات پرس سینه استان انتخابی کشوری۱۳۹۵
متاسفانه اطلاعات بیشتر از این روستای زیبا(یا خیابانی از شهر) بدست نیاوردیم
از دوستان و عزیزانی که اطلاعات جامع تر مانند تعداد جمعیت ,تعداد مدارس,اشخاص صاحب نام و… را دارند لطفا از طریق راههای دسترسی زیر ما را در جریان بگذارند.
کانال خبری مشگینه نیوز
https://telegram.me/Hamed_xiavi
شماره تماس : ۰۹۱۴۹۸۸۴۴۱۷ اسماعیل مهدی اوغلی